Medewerkers motiveren hartje zomer? 5 tips!

Het valt niet altijd mee om de werkvloer hartje zomer gemotiveerd te houden. In hun hart liggen de medewerkers immers liever op het strand. Maar hoe houd je dan je medewerkers productief en gemotiveerd op kantoor? Hierbij 5 handige motivatietips!
 

1. Versoepel de dresscode

De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om de dresscode te versoepelen. Zelfs 1 keer per week minder formele kleding kan de verhitte werksfeer tijdens de zomer verlichten.  Van strak in het pak naar casual: stemming én productie varen er wel bij.  

2. Ga naar buiten

Staat de airco vol aan? Neem zo nu en dan een break en ga lekker even naar buiten met je collega’s. Lekker in de zon zitten en de buitenlucht opsnuiven kan de productiviteit een flinke boost geven.

Meetings buiten organiseren, is ook zeker een aanrader. Even in een andere omgeving en je merkt gelijk dat er meer 'out of the box' wordt gedacht.

3. Teambuilding

Teambuilding activiteiten hebben eigenlijk alleen maar voordelen. Collega’s die normaal nooit samenwerken, krijgen de kans om elkaar goed te leren kennen. En even weg van je computerscherm om totaal wat anders te gaan doen, verhoogt ook nog eens de productiviteit.

Plan bijvoorbeeld een spelletjesmiddag of een dagje met activiteiten op het strand zoals wij vorige zomer! 

4. Flexibele werktijden

Normaal van 9 tot 5 op kantoor? Wat dacht je van flexibele werktijden deze zomer? Je medewerkers zullen het vast en zeker waarderen als ze de keuze hebben om vroeger te beginnen, zodat ze ook weer eerder klaar zijn.

Een terrasje pakken of nog even naar het strand na werktijd behoort dan zeker tot de mogelijkheden.

5. Beloon je medewerkers

Wat waardering vinden je collega’s altijd fijn om te krijgen, maar tijdens de zomer als het buiten 30 graden is al helemaal. Breng het strand naar kantoor en trakteer je collega’s op een koud ijsje of lekker vers fruit. Of beloon ze met een Pluim! :)

Bestel de Pluim en beloon je medewerkers!