Met kerst relatiegeschenken geven: vijf praktische tips

Het is ook elk jaar weer hetzelfde liedje: terwijl de kruidnoten nog in de schappen liggen, moet jij kerst relatiegeschenken uitzoeken. Kies je dit jaar voor een doos met vegetarische hapjes, of ga je toch weer voor de klassieker met ingeblikte paté en een kerststol? Eigenlijk is het heel simpel, want het is bewezen: laat dat hele pakket maar zitten!

Vorig jaar kopte het Algemeen Dagblad dat een derde van de werknemers weleens iets doorgeeft uit een kerstpakket aan anderen. Maar dat is nog niet alles, want deze kerstcadeaus zijn veel minder populair dan dat de gemiddelde gever denkt. Sterker nog, zeven op de tien medewerkers zegt liever iets te doen in hun vrije tijd, dan een kerstpakket te krijgen.

 

Kerstgeschenk voor klanten

Als werknemers niet staan te springen om zo’n kartonnen doos gevuld met etenswaren, waarom zouden jouw relaties dat wel doen? Wij weten nog een paar redenen waarom een kerstpakket geen goed idee is. We zetten ze voor je op een rij.  

 

1.    De inhoud valt vaak tegen

De goedbedoelde fles drank, een kerststol met een minimale hoeveelheid spijs en de breektoastjes met zeezout. Eerlijk toegeven: het uitpakken van die doos is een feestelijk en gezellig moment, maar de inhoud laat toch stiekem een beetje te wensen over. Wanneer de bezem weer door het huis gaat voor de lenteschoonmaak, vinden we nog steeds dat potje ragout achter in de kast.   

 

2.    Smaken verschillen

Terwijl de vleesliefhebber geniet van een stukje gerookte eend met foie gras, dipt de veganist misschien liever wat crudités in een bakje luxe humus. We hoeven je vast niet uit te leggen dat smaken verschillen. Of wat dacht je van speciale dieetwensen? Weet jij bijvoorbeeld of jouw zakelijke relatie gluten- of suikervrij moet eten? Dat is weer een enkeltje richting de prullenbak.

 

3.    Voedsel is geen waardering

“Dank voor de fijne samenwerking van afgelopen jaar. Dankzij jullie hulp is onze omzet verdubbeld dit jaar. Alsjeblieft: een zak pretzels!” Zeg nou eerlijk, is dat kerstgeschenk met hapjes voor klanten nou echt een manier om onze waardering uit te spreken? Vertel eens, weet jij nog wat je vorig jaar at op 24 december? Voorverpakt eten nodigt niet uit om een mooie herinnering te creëren.

 

4.    Eten is bederfelijk

Chocolade en droge toastjes hebben een relatief lange houdbaarheidsdatum. Maar hoe zit dat met verse producten? Die moeten vaak binnen een week opgegeten worden. Een verse stol, stoofpeertjes of jus d’orange zorgen na de geadviseerde datum toch een behoorlijk vieze nasmaak. Onhandig voor de mensen die besluiten om te gaan wintersporten tijdens kerst. Bij thuiskomst kan de doos alsnog bij het grofvuil.

 

5.    Moeilijk te delen

Zakelijke kerstgeschenken staan vaak weken onder de kerstboom te wachten op een nieuwe eigenaar. Werkgevers zoeken vervolgens een manier om die geschenken te verdelen onder hun collega’s. Maar hoe doe je dat? Krijgt de ene medewerker een zakje chips en de ander die KitKat? Verloten ze de dozen per stuk, of worden ze toch maar naar de Voedselbank gebracht?

 

Kerst relatiegeschenken die je wel kunt geven

Je voelt hem al aankomen hè? Geef een Pluim cadeau! De Pluim is een grote, feestelijke A4-kaart met veel ruimte voor een persoonlijke boodschap. Het is een cadeaukaart, maar dan een tikkeltje anders. Daar waar je normaal een bon geeft als je geen idee hebt wat je moet kopen, geef je de Pluim om een hele andere reden. Je laat namelijk iemand genieten van zijn of haar vrije tijd.

Daarom geef je wél een Pluim en géén kerstpakket:

 

Inhoud is altijd een succes

De ontvanger kiest zelf het cadeau (de ‘inhoud’), dus je slaat nooit de plank mis.

 

Smaken verschillen

Precies. En juist daarom geef je de Pluim.  

 

Ultieme blijk van waardering

Met een leuke activiteit of ontspannend product voor thuis, geef je een mooie herinnering.

 

Bederft niet

Sterker nog, hij is maar liefst 3 jaar geldig.

 

Makkelijk te delen

Of jouw zakenrelatie de Pluim gebruikt om producten te kiezen voor collega’s, of ‘m gaat inzetten als teamuitje: de Pluim is altijd deelbaar.

 

De Pluim als zakelijk kerstgeschenk

Waar wacht je nog op? Geef de Pluim als kerstgeschenk voor klanten. Met een assortiment van onder andere duizenden restaurants, de beste hotelketens en tal van leuke producten, is de Pluim altijd een succes.

Oh: en niet geheel onbelangrijk:

  • Ontvanger kiest zelf het cadeau uit duizenden mogelijkheden
  • Beschikbaar voor elk budget – al vanaf € 5,-
  • Personaliseren in eigen huisstijl mogelijk
  • Betaal gemakkelijk op rekening

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan. Ons team van accountmanagers staat te popelen om een uniek zakelijk kerstgeschenk te creëren. Fijne feestdagen!

Bekijk ook onze infographic met 5 tips voor het geven van een kerstcadeau