Weg met de complimentenschroom. Gun kanjers hun Pluim!

In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim.

Kloppend hart

Deze complimentenrubriek staat prominent in het teken van het geven van Pluimen aan onbaatzuchtige vrijwilligers, organisaties en bikkels die een kloppend hart tonen voor de medemens.

 

Voorbeelden op een rijtje

Welverdiende Pluimen natuurlijk. Maar we willen het Pluimenfront graag verder verbreden. Wat voorbeelden ter inspiratie:

  • Het fenomeen ideeënbus is van alle tijden. Door een slim idee van een werknemer óf afdeling, kan een flinke efficiencyslag worden gemaakt. Dat is een Pluim waard!
  • Je bent beretrots op je werkgever. Maar je zwijgt daarover in alle talen. Want vreest voor slijmbal te worden aangezien. Meteen maar wat tips om dit te voorkomen: onderbouw je complimenten, doseer ze (geef ze af en toe dus), lever waar nodig ook kritiek (dat komt de geloofwaardigheid van een compliment zéér ten goede)!
  • Het is druk op het werk. Maar er is met name één collega die de teamspirit hooghoudt. Zodat de klus toch steeds weer lachend - en op tijd geklaard - wordt. Gun die collega een Pluim!
  • Een buurtbewoner heeft het voor elkaar gekregen om de leefbaarheid van haar / zijn buurt te verbeteren. Dat verdient absoluut een Pluim!
  • Op weg naar je werk vallen de stoplichten uit. Chaos dreigt. Maar een van de automobilisten zet zijn auto aan de kant. En ontpopt zich als reddende engel door het verkeer te regelen. Pluim uit het boekje natuurlijk!
  • Brandende koplampen van een auto in het water. Een passant duikt het water in. En bevrijdt de bestuurder uit zijn benarde positie. Zo’n superheld verdient natuurlijk een Pluim!
  • De clubkas van een sportvereniging is meestal schaars gevuld. Mooi dan dat een clubje bouwvakkers de kantine gratis tot een paleisje verbouwt. Gun die bikkels een Pluim!

Zélf een Pluim uitdelen?

Onder verwijzing naar voorgaande voorbeelden: wil jij ook iemand (of: een groep mensen) in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar Pluimen: campagne@pluimen.nl Graag met een cc-tje naar Ton Broekhuisen: ton@tonbroek.nl Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Pluim €35

Pluimen stelt een Pluim (belevenis cadeau van € 35) beschikbaar voor de ontvanger van de Pluim.

TON BROEKHUISEN