Werkplaats Financiën Eindhoven helpt mensen in financiële nood

In de complimentenrubriek 'Zeg het met een Pluim!' zet Ton Broekhuisen namen Pluimen personen, bedrijven en/of instellingen die zich positief onderscheiden in het zonnetje via een Pluim.

Volledig gerund door vrijwilligers

Werkplaats Financiën Eindhoven is vanuit burgerinitiatief ontstaan in 2015. De eerste vestiging was in de Eindhovense wijk Gestel. Inmiddels zijn er ook vestigingen in de wijken Tongelre, Stratum en Strijp. Een vijfde vestiging staat op stapel.

Werkplaats Financiën wordt volledig gerund door - inmiddels dertig - vrijwilligers en aangestuurd door coördinatoren (ook vrijwilligers). En er is een klankbordgroep. Dit alles wordt gefaciliteerd door Lumens.

Laagdrempelig

Doelstelling van Werkplaats Financiën is om mensen die in financiële nood zijn geraakt laagdrempelig een helpende hand te bieden. Zodat ze de regie over hun eigen leven weer terugkrijgen. Werkplaats Financiën maakt daarbij gebruik van ervaringsdeskundigen: mensen die weten wat het is om de rekeningen niet meer te kunnen betalen. En die hun financiële zaken weer op de rails hebben gekregen met behulp van Werkplaats Financiën. Betere gidsen om richting het financiële licht te koersen, zijn natuurlijk ondenkbaar.

Financiële situatie in kaart brengen

Chantal Kaya, coördinator vestiging Tongelre bij Werkplaats Financiën: “We brengen eerst de financiële situatie van de mensen die zich bij ons melden in kaart. Daarna bekijken we wat we zelf aan hulp kunnen bieden. En welke gevallen we gaan doorverwijzen naar daarin gespecialiseerde instanties. In ons relatief nog korte bestaan hebben we zo al honderden mensen weer een zetje in de goede richting kunnen geven. We begeleiden hen totdat ze het op eigen kracht redden. Oh ja: we kunnen altijd méér vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via e-mailadres: info@werkplaatsfinancien.nl

Juryrapport

Wat fijn dat er mensen zijn die zich om anderen bekommeren. Diepe buiging voor de mooie missie van Werkplaats Financiën! De door Pluimen beschikbaar gestelde Pluim van € 35 gaat deze keer naar de vrijwilligers van Werkplaats Financiën.

Nomineer iemand voor de Pluim!

Wil je ook iemand in het zonnetje zetten? Of een compliment geven aan: een hulpvaardige buschauffeur, redder in nood, wijk- of verkeersheld? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar marketing@pluimen.nl. Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Ton Broekhuisen
 

PS:
Kun je niet wachten om iemand zelf een welverdiende Pluim te geven? Je kunt natuurlijk ook een Pluim online kopen. Op werkdagen voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden.