Dagje weg of iets bestellen? Check eerst de informatie van onze partners

Laatste update: Woensdag 4 november - 10.13 uur

Wil je met jouw Pluim een dagje uit of een leuk artikel voor thuis of onderweg bestellen? Voorkom teleurstellingen en check eerst onderstaande informatie die wij van onze partners ontvangen in verband met de maatregelen die zij treffen rondom het coronavirus. Deze pagina zullen wij regelmatig updaten.

Naar aanleiding van de door het kabinet afgekondigde extra maatregelen op dinsdag 3 november jongstleden, sluiten onder meer horeca/eet-en drinkgelegenheden, bioscopen, theaters, concertzalen, podia voor alle genres van muziek, theaters en hiermee vergelijkbare culturele instellingen, musea, dierenparken, pretparken, speelhallen, zwembaden en rondvaartboten hun deuren voor de komende 2 weken. Uiteraard is het wel mogelijk tickets te bestellen voor een uitje, zodat je iets leuks in het vooruitzicht hebt. Zo steun je direct jouw favoriete vrijetijdsgelegenheid! De geldigheid van het ticket vind je op de pagina van het betreffende uitje onder het kopje 'Wat moet je doen?'

De Efteling is weer open! Wel op aangepaste wijze en met een maximaal aantal gasten (1/3 van de normale capaciteit). Hier werken we stapsgewijs naar toe. Welke maatregelen zijn er genomen? In de Efteling en verblijfsaccommodaties volgen wij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Wij voeren de maatregelen door uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties, die passen bij deze richtlijnen. 1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen decennia zetten we nu, meer dan ooit, in.Daarbij hebben we alle ruimte. Ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Hier laten we een beperkt aantal gasten toe, die we vragen om vooraf online een ticket te reserveren. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit. 2.We zorgen voor voldoende en heldere informatie. Veilig uit, dat doen we samen. Hierbij kunnen onze gasten nog steeds op ons vertrouwen. Daarom vertellen we duidelijk hoe gasten op een veilige manier samen uit kunnen. Alle informatie is te vinden op onze website en op schermen en borden in ons Park, ons hotel en onze vakantieparken. Ook onze medewerkers helpen hierbij. Zij zijn immers gewend én worden continue getraind om gasten een veilige en unieke dag, vol mooie herinneringen te bezorgen. 3.We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. We plaatsen centrale desinfectiepunten en maken contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, zorgen we voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Met deze garanties is een dagje uit nú, net zo veilig als voorheen. Hoe zit het met het online reserveren voor een bezoek? Wij werken aan een reserveringssysteem en mogelijkheden om met bestaande tickets een bezoek te reserveren. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover. Zijn de restaurants geopend? De horeca in het park is t/m 1 juni alleen geopend voor afhalen. Vanaf 1 juni openen we onze terrassen en ook kunnen we dan weer gasten (max. 30) binnen ontvangen bij onze restaurants. Uiteraard wel op aangepaste wijze, passend bij de richtlijnen van het RIVM. Lees meer op https://www.efteling.com/nl/park/informatie/veelgestelde-vragen

Als je reeds in het bezit bent van Efteling-tickets heb je naast deze tickets ook een reservering voor de bezoekdag nodig. Ga naar efteling.com om je bezoekdag te reserveren. Het is niet mogelijk telefonisch te reserveren.

Houd efteling.com in de gaten voor de meest actuele informatie.

Info over onze partners met sauna's en wellness resorts.

Locaties van Select Wellness Group

De locaties aangesloten bij Select Wellness Group zijn weer open. Indien je al een e-ticket hebt verzilverd, maar nog geen reservering hebt gedaan, kun je contact opnemen met Select Wellness Group over de geldigheid van jouw entreebewijs. Voor verdere vragen kunt u ons een mail sturen.

Locaties: Thermen La Mer Day Spa, Sauna het Friese Woud, Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve, Wellness & Beauty de Woudfennen, Centre du Lac, Orange Wellness, Sauna & Beauy Velp, Wellnessresort de Waterlelie, Dennenmarken Sauna & Beauty, Wellness Center de Bronsbergen, Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard, Thermen Goirle, Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen, Thermae Son, Thermen Beauty Sauna van Egmond, Sare Thermen & Beauty, Sauna de Heuvelrug, Thermen & Wellness Anholts en Saunapark Epe.

Locaties van IWR

Onze Nederlandse wellnessresorts zijn inmiddels weer geopend nadat het in de loop van maart 2020 de deuren heeft moeten sluiten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus

Het avontuur gaat veilig door bij Slagharen
Het protocol ‘Veilig Samen Uit’ is opgesteld door de 23 grootste dagattractieparken, waaronder Attractie- & Vakantiepark Slagharen, die zijn vertegenwoordigd in de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Het biedt onze gasten drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM.
1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens;
2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie;
3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar www.slagharen.com/veiligsamenuit Of kijk bij de veelgestelde vragen

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. 

DE BELANGRIJKSTE MAATREGELEN

 • We hanteren in de bioscoop de geldende 1,5 meter afstand en schoonmaak en hygiëne maatregelen. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop.
 • Plan je bezoek, tickets zijn alleen online verkrijgbaar en niet aan de kassa.
 • Je kan online een zitplaats kiezen die ingericht is volgens de geldende coronamaatregelen. Let op: voor Tuschinski Zaal 1 is dit niet mogelijk, hier zal een medewerker je helpen met het uitzoeken van een geschikte plaats.
 • Je mag met je huishouden of met twee personen naast elkaar zitten. Kom je met meer dan twee personen buiten je huishouden, dan dien je altijd 1,5m afstand te bewaren met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar.

Welke voorwaarden gelden er voor je bezoek?
Je bent volgens de RIVM richtlijnen verplicht om je film en bezoek vooraf te reserveren.

 • Houd 1,5m afstand
 • Blijf thuis bij verkoudheid of griepklachten
 • Vermijd het openbaar vervoer
 • Kom met maximaal 2 personen uit je huishouden
 • Kom niet eerder dan 15 min voor aanvang van de film
 • Betaal met pin
 • Verlaat na de film direct de bioscoop

Je kunt van tevoren een film telefonisch reserveren via het telefoonnummer van jouw lokale bioscoop. Er geldt een toeslag van € 1,00 per ticket. Klik hier voor de contactgegevens van de Vue bioscopen. Ook kun je online jouw voucher verzilveren en reserveren voor een film.

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM, deze kun je hieronder terugvinden. Dit is zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden van elkaar en in goede gezondheid en veiligheid onze bioscopen weer kan bezoeken. 

DE BELANGRIJKSTE MAATREGELEN

Onze bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden, tenzij je samen uit hetzelfde huishouden komt of met maximaal twee personen bent.
Je kunt geen stoel kiezen bij de aankoop van je ticket. Één van onze medewerkers zal je naar je plaats wijzen. Alle voorstellingen zijn goed verspreid over de dag, zodat er niet teveel bezoekers tegelijk aanwezig zijn. We hebben hierbij ook gelet op de in- en uitloop tijden van de films. Ook nemen we extra hygiënemaatregelen, zoals extra veel schoonmaakrondes van alle contactpunten. Onze shops in de bioscopen zullen dicht zijn, maar vanaf nu kun je online je KineGo snacks & drinks combi-deal bestellen bij aankoop van je ticket(s). Wil je meer weten over KineGo en de verschillende combi-deals? Check de informatie hieronder! We hebben in al onze bioscopen alle maatregelen en richtlijnen op posters, vloerstickers e.d. aangegeven. Mocht je dus even niet meer weten hoe het zit, dan kun je het altijd teruglezen. Kom niet naar de bioscoop als je ziekteverschijnselen hebt, zoals: koorts, hoesten en/of keelpijn of overige verkoudheidsklachten.

LET OP! MAAK EEN TIJDRESERVERING VIA https://www.diergaardeblijdorp.nl/koop-tickets/ (indien je al een e-ticket in handen hebt)

Een van de grootste veranderingen is dat je Blijdorp voortaan alleen kunt bezoeken als je voorafgaand aan je bezoek via diergaardeblijdorp.nl een tijdslot reserveert (reserveren is niet telefonisch of per email mogelijk). Je kunt alleen tijdens dit tijdslot bij de kaartcontrole naar binnen. De tijdreservering is alleen geldig i.c.m. jouw geldige entreeticket. Je neemt dus 2 e-tickets per persoon mee naar de Diergaarde! Bewaar jouw tickets goed, want ook bij het naar buiten gaan worden deze gescand!VEILIGHEIDGeniet van een mooie en ontspannende dag in Diergaarde Blijdorp. Om dit mogelijk te maken én de veiligheid te waarborgen is er een aantal maatregelen genomen. Lees hier hoe jouw bezoek aan Diergaarde Blijdorp eruit komt te zien: https://www.diergaardeblijdorp.nl/faq-heropening/

 • Ben jij zelf of is iemand in jouw gezin niet lekker? Blijf thuis!
 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (1 gorilla) van anderen.

Toegang via de hoofdingang aan de Blijdorplaan 8. De entree aan de stadszijde is uitsluitend geopend voor abonnementhouders. Bekijk de veelgestelde vragen en actuele openingstijden op diergaardeblijdorp.nl

Het is verplicht om je dag van bezoek te reserveren, ook als je al een geldig ticket van WILDLANDS hebt. Dit kan via: www.wildlands.nl/bezoeken

Uitsluitend online ticket verkoop en vooraf reserveren van een tijdslot ticket
Vanaf heden kan iedereen met een gereserveerde toegangskaart het park bezoeken. Alle gasten (dus ook seizoenkaarthouders of mensen die al een toegangskaart hebben) moeten een online reservering en/of aankoop doen. Mensen reserveren voor een dag én een tijdslot. Dit is nodig om een optimale spreiding aan te brengen in het park. Directeur Roel Welsing; "De komende weken gaan we samen met onze bezoekers ontdekken hoeveel mensen we op een dag aankunnen. We verwachten dat dit op drukke dagen ergens tussen een derde en de helft van het normale aantal zal uitkomen. Voor bezoekers alleen maar heel fijn natuurlijk, want een dagje Apenheul wordt daarmee extra bijzonder.”

Hoe ziet een bezoek aan Apenheul eruit?
Bijna alle apensoorten blijven zichtbaar voor de gasten. Wel zijn er een aantal doorloopgebieden met loslopende apen gesloten om zo de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De apen zijn in dit geval dan vaak zichtbaar via uitzichtpunten. Daarnaast hanteert Apenheul een eenrichtingsroute en is het park voorzien van heldere informatie rondom de regels zoals afstand houden en hygiëne. Tenslotte vraagt Apenheul haar bezoekers zoveel mogelijk met het eigen vervoer te komen, zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van het openbaar vervoer.

Reserveer jouw bezoek vooraf
Reserveer je bezoek vooraf via de website, om drukte bij de entree te voorkomen. Je reserveert dan een tijdslot voor jouw aankomst in het park. Zo beleef je een leuk én veilig dagje uit in het bosrijke DierenPark Amersfoort.

Goed om te weten! Alle kaarten van RestaurantCadeaukaart zijn veranderd in een geldigheid van 2 jaar (dit was 1 jaar). Dat geldt ook voor de kaarten die al in omloop zijn.

Heb je met jouw Pluim gekozen voor restauranttegoed via RestaurantCadeaukaart? Dit tegoed is te gebruiken bij alle restaurants die zijn aangesloten bij RestaurantCadeaukaart. 

Om uw en onze gezondheid te waarborgen ten tijde van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de actuele RIVM richtlijnen en NIBHV* adviezen. Daarom vragen wij uw aandacht voor de onderstaande noodzakelijke aanpassingen in de openbare ruimte rond Koninklijke Spido en aan boord van onze schepen.

1. U kunt uw tickets uitsluitend online reserveren. Bij de reservering wordt geïnformeerd of u geen gezondheidsklachten heeft.

Voor de rondvaart hebben wij aan boord rijen van maximaal 4 personen, als uw gezelschap uit meer dan 4 personen bestaat dient u zich te verspreiden over meerdere rijen. Als u met meerdere huishoudens komt dan dient u per huishouden te reserveren zodat wij de onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen garanderen. Daarnaast reserveert u kaarten voor de salon (binnen) of reserveert u een stoel op 1 van onze buitendekken.

Voor dagtochten en themacruises is het niet mogelijk om buitenplaatsen te reserveren. Er wordt aan de hand van de reserveringen een vaste tafelindeling gemaakt (altijd binnen). We gaan er bij deze tafelindeling van uit dat uw gezelschap (bij meer dan 2 personen) uit één huishouden bestaat (max 4 personen per tafel). Is dit niet het geval dan dient u per huishouden te reserveren zodat wij rekening kunnen houden met de 1,5 meter afstand. U wordt bij binnenkomst door ons personeel begeleid naar de tafel die voor u gereserveerd is.

Zie voor alle richtlijnen: https://www.spido.nl/nieuws

Ben je in het bezit van een nog geldige Podium Cadeaukaart met een looptijd van 1 jaar?
De culturele sector is overvallen door de grote impact van COVID-19 en draagt haar steentje bij door de deuren van theaters, concertgebouwen, poppodia en stadsschouwburgen tijdelijk te sluiten. Ben je in het bezit van een nog geldige Podium Cadeaukaart met een looptijd van 1 jaar? Podium Cadeaukaart wil jou in deze tijden dan graag tegemoet komen.

Podium Cadeaukaart heeft alle 1 jaar geldige cadeaukaarten die op 19 maart 2020 nog niet verlopen waren verlengd met 4 extra maanden. Dat geldt ook voor cadeaukaarten die nu verkocht worden. 

Podium Cadeaukaart wil haar consumenten op deze manier meer opties bieden en tijd gunnen bij het besteden van de cadeaukaart.

Controleer de geldigheid en (nieuwe) vervaldatum met onze saldo-checker. Klik hier.  
Klik voor overige vragen m.b.t. COVID-19 en Podium Cadeaukaart hier.
 

Goed nieuws, want je kunt op een veilige manier weer genieten van het mooiste en beste van Nederland! Het is voor iedereen verplicht om je dag van bezoek te reserveren, ook als je al een geldig ticket hebt. Tot snel!

Zie voor de meest up to date informatie: https://www.roompot.nl/coronavirus/

 

Zie voor alle up to date informatie: https://www.dejongintra.nl/informatie/veelgesteldevragen/#corona-virus
Wij helpen u graag bij uw keuze:
• Kijk voor ons aanbod op www.dejongintra.nl of
• bel met onze collega’s van de afdeling verkoop via 0180 – 457803 of
• maak een afspraak voor een bezoek onze reisstudio, Havenkade 1 in Ridderkerk of
• stuur ons een email via verkoop@dejongintra.nl.

Reactie van Shoots & More:

Shoots & More zijn weer open voor fotoshoots. Natuurlijk wel met aangepaste gezondheidsmaatregelen. Zo werken wij alleen nog maar op afspraak wat ervoor zorgt dat alle gasten tijdens hun gehele bezoek aan onze fotostudio volledige privacy hebben. Ook zijn onze openingstijden iets aangepast, houden wij ten alle tijde 1,5 meter afstand. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het RIVM mbt schoonmaken en het monitoren van onze fotografen. Meer informatie kan je op onze website vinden (https://shootsandmore.nl/maatregelen-corona/).

Miniworld is weer open voor publiek. Uiteraard met inachtneming van alle door de RIVM gecommuniceerde veiligheidsmaatregelen. Hygiëne en veiligheid staan centraal en wij vragen hier ook uw medewerking en begrip.  Na verzilvering van je Pluim is ook een reservering van een dag verplicht, meer hierover vind je op het e-ticket.

Goed nieuws, de Plopsa Parken zijn weer open! Het is wel noodzakelijk om de dag van je bezoek vooraf te reserveren (behalve voor Plopsa Indoor Coevorden), meer informatie hierover vind je op het e-ticket.