Onbaatzuchtige Wilma de Joode staat nier af

In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim. 

In deze editie van Zeg het met een Pluim! staat een mooi mens centraal: Wilma de Joode (48) uit Herwijnen.

Mooi mens

Wilma heeft een kloppend hart voor mens én dier. Zo beheert Wilma al jaren met hart en ziel het dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in het naburige Bruchem. Thuis heeft ze zes honden. En ze is al ruim 20 jaar bloeddonor. Bovendien besloot Wilma begin vorig jaar een van haar nieren af te gaan staan. Na een intensief medisch circuit en gesprekken met een psycholoog en maatschappelijk werkster staan alle lichten inmiddels op groen. Op 18 januari 2017 vindt de operatie plaats.

 

Operatie

Wilma: “Natuurlijk zie ik op tegen deze operatie. Maar voor mij is dat geen reden om het dan maar niet te doen. Ik heb me goed laten informeren. Ook met één nier kan ik goed functioneren. Dat ik iemand met mijn andere nier een beter leven kan schenken, is mijn grootste beloning.”

Cross-over

In eerste instantie zou Wilma haar nier schenken aan Arjen (45) uit Gorinchem. Wilma: “Helaas vormen we geen match. Wél kunnen we meedoen aan een cross-over programma waarin Arjen en ik worden gekoppeld aan een andere donor en ontvanger die ook geen match hebben. Ik match wél met die onbekende ontvanger en de onbekende donor matcht met Arjen.”

Wilma wordt geopereerd in Amsterdam. Arjen en zijn donor ondergaan dezelfde operatie in een ziekenhuis in Rotterdam. Wilma: “Naar verwachting zal ik vier dagen in het ziekenhuis blijven. Daarna moet ik twee tot acht weken thuis revalideren.” Lachend voegt ze eraan toe: “Vrienden en familie vangen bij mij thuis mijn dieren op. En zorgen voor mij als ik weer thuis ben. Mooi toch?”

Juryrapport

Individualisme viert momenteel hoogtij. We snakken naar mensen die in staat zijn om zichzelf weg te cijferen voor anderen. Naar mooie mensen als Wilma de Joode. Deze Pluim voor Wilma gaat dan ook gepaard met een héle diepe buiging!

Pluim €35

De door Pluimen beschikbaar Pluim (belevenis cadeau van € 35) gaat vanzelfsprekend naar Wilma de Joode.

Nomineer iemand voor de Pluim!

Wil je een gedreven vrijwilliger of bevlogen buurtwerker in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar campagne@pluimen.nl. Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Pluim direct bestellen

Kun je niet wachten om iemand een Pluim te overhandigen? Koop de Pluim nu online