Duurzame Pluim

De duurzame Pluim

Content

Minder vervuiling, meer beleving. Dat is ons streven. Duurzaamheid zit verweven in alles wat we bij Pluimen doen. Dat is niet niks, want duurzaam ondernemen betekent continu alternatieve manieren zoeken en ervan overtuigd zijn dat je zelf wél verandering teweeg kunt brengen. We nemen je graag mee in ons verhaal. Hopelijk kunnen we je inspireren.

Duurzame Pluim

Onze duurzame ambities

De Pluim is een persoonlijk keuzecadeau om iemand te bedanken. En bij een bedankje of waardering hoeft – als je het ons vraagt – natuurlijk helemaal geen vervuiling aan te pas te komen. Onze duurzame ambities vind je dan ook terug in elk onderdeel van ons merk: de Pluim als cadeau (ons product), Pluimen.nl (onze organisatie), ons aanbod (duurzaam winkelen) en onze partners (iedereen met wie we samenwerken).

Duurzame Pluim cadeau geven

De Pluim

Verrassen kan snel én 100% duurzaam met de Pluim per e-mail. Er is geen transport nodig.

De Pluim als duurzame organisatie

Pluimen.nl

Lees onze 8 organisatieprincipes om bij te dragen aan een duurzaam waarderingsklimaat.

Duurzaam aanbod in de Pluim

Duurzame cadeaus

Ons aanbod zit bomvol duurzame cadeaus, zodat men milieubewust kan winkelen.

Duurzame-Pluim-partners

Onze partners

Van verpakking tot CO2-neutrale verzending; onze partners leveren een actieve bijdrage aan duurzaamheid.

De Pluim

Wil je de Pluim geven? Dan kies je tussen fysiek of digitaal. We streven ernaar om de beleving volledig te transformeren naar een online concept. Toch begrijpen we dat het ook erg leuk is om een Pluim fysiek te geven. Daar kiezen we voor duurzame alternatieven: onze partner die de Pluim maakt, is bijvoorbeeld ISO 140001-gecertificeerd. De verpakkingen zijn van materiaal met FSC-keurmerk en PostNL bezorgt de fysieke Pluimen, vaak met elektrische busjes of de fiets.

Pluimen.nl

Als organisatie an sich maken we bewuste, duurzame keuzes. Zo zijn we verhuisd naar een kleiner, milieuvriendelijker kantoor (minder stookkosten en elektra, meer zonnepanelen en goede isolatie), werken we voornamelijk thuis en reizen we minder. En dat is win-win, want zo houden we meer tijd over om te ontspannen. Daarnaast doen we aan CO2-compensatie en loopt onze orderwerking volledig digitaal. Lees al onze 8 organisatieprincipes.

Duurzame cadeaus

We houden van eerlijke cadeaus met een goed gevoel. Daar heb je echt niet zoveel vervuilende factoren bij nodig. Laten we de wereld mooi achterlaten voor de volgende generaties. Het is aan ons om daar verstandig mee om te gaan. Ons aanbod bestaat daarom onder andere uit duurzame belevenissen, cadeauartikelen, cadeaukaarten en goede doelen. Veel producten in ons aanbod hebben een link met duurzaamheid. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van duurzame of circulaire materialen. Gaat het om een tegoed? Dan verzendt onze partner dit digitaal. Bekijk het duurzame aanbod.

Onze partners

Gelukkig zijn meer mensen net zo bezig met duurzaamheid als wij. Zo zien we steeds vaker dat partners iets ontwikkelen van gerecycled materiaal of komt de productie met groene energie tot stand. Tegelijkertijd leveren ze veel keuzes aan in de vorm van online tegoeden of digitale toegangstickets. Ook leuk om te weten: onze samenwerkingspartners hebben vaak ook duurzame ambities. Zo werken we samen op afstand via beeldbellen en we ontvangen we ook (marketing)materiaal vrijwel allemaal digitaal. Veel van onze samenwerkingspartners hebben een papierloos kantoor.

Een duurzaam cadeau geven?

We maken graag een op maat gemaakt voorstel dat 100% past bij jouw duurzame ambities. Of vraag een proefversie aan van de Pluim, zodat je het zelf kunt beoordelen.

Of vraag één van onze accountmanagers direct om advies.