Pluimen Blog

Lees onze artikelen die inhaken op trends, tips en actualiteit. Niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Supermarkt PLUS: trots op pluim van Wakker Dier

Supermarkt PLUS: trots op pluim van Wakker Dier

Uit cijfers van de foldermonitor van Wakker Dier blijkt supermarkt PLUS de eerste 4 maanden van dit jaar beduidend meer vlees met 2 of 3 Beter Leven sterren of biologisch vlees gepromoot te hebben dan de andere supermarkten. Tijd voor een Pluim!


Heeft de baas zijn langste tijd gehad?

Heeft de baas zijn langste tijd gehad?

In een organisatie zonder baas worden de verantwoordelijkheden zo goed mogelijk verdeeld. Voorstanders van dit model zijn ervan overtuigd dat productiviteit, motivatie en teambuilding hierdoor een oppepper krijgen. Bekijk de 4 winnende voorbeelden van 'baasloze' bedrijven.


Buurtheld Mahmoud Awad kookt maaltijden voor ouderen

Buurtheld Mahmoud Awad kookt maaltijden voor ouderen

Vanuit de innerlijke behoefte om iets voor een ander te betekenen, startte Mahmoud Awad vorig jaar september een geweldig initiatief: hij brengt maaltijden langs bij ouderen in Amsterdam-West.


Slijmen met de baas: precisiewerk

Slijmen met de baas: precisiewerk!

Complimenten worden regelmatig gebruikt als wisselgeld. Als je maar lang genoeg complimenten zaait richting je leidinggevende, dan oogst je er vanzelf wel een keer succes mee. Lees snel verder voor de 5 beste slijmtips!


Strijdvaardige Nienke haalt geld op voor ME-onderzoek

Strijdvaardige Nienke (9) haalt geld op voor ME-onderzoek

In deze editie van Zeg het met een Pluim licht Rieke (44 jaar, Alkmaar) toe waarom haar negenjarige dochter Nienke een Pluim verdient.


Secretaressedag 2017

Secretaressedag 2017: laatste in reeks?

20 april 2017 is het weer Secretaressedag. Secretaresses worden door hun leidinggevenden in het zonnetje gezet. Vraag die meteen opkomt: is het niet karig om de waardering voor een onmisbare secretaresse slechts 1 keer per jaar zichtbaar te uiten?


Mis onze nieuwsbrief niet langer

Maandelijks word je op de hoogte gehouden van de scherpste acties, nieuwste belevenissen en achtergrondartikelen over het geven van een compliment of cadeau.

 

Weg met de complimentenschroom

Oproep: Weg met de complimentenschroom. Wij helpen je een Pluim geven!

Wil jij ook iemand of een groep mensen in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail ons je nominatie en wij doen de rest!


Scoren met een compliment? Kinderlijk eenvoudig!

Scoren met een compliment? Kinderlijk eenvoudig!

Wist je dat het tempo van een afdeling vaak wordt bepaald door de zwakste schakel? Onze 'kinderlijk eenvoudige' tip: motiveer de zwakste schakel. Plus vijf andere tips!


Voetballers Oldstars 1886 blij met strenge trainer

Voetballers Oldstars 1886 blij met strenge trainer

Ook voetballers worden ouder. Maar speciaal voor 60-plussers is er 'Walking Football'! Trainer Vincent Govers (67) ontvangt een Pluim vanwege zijn verdiensten bij de club.


Wensstichting Oppepper4all vervult hartenwensen van chronisch zieken

Wensstichting Oppepper4all vervult hartenwensen van chronisch zieken

Bij wensstichting Oppepper4all klopt het hart voor chronisch zieken en hebben ze als doel om een ultieme wens van deze mensen in vervulling te laten gaan! Een Pluim voor hen!


Stichting Sheltersuit: kloppend hart voor daklozen

Stichting Sheltersuit: kloppend hart voor daklozen

Stichting Sheltersuit heeft zich het lot van dak- en thuislozen aangetrokken. Speciaal voor daklozen werd een waterafstotende en winddichte jas ontworpen. Dikke Pluim voor dit prachtige initiatief!


Onbaatzuchtige Wilma de Joode staat nier af

Onbaatzuchtige Wilma de Joode staat nier af

Wilma de Joode besloot een van haar nieren af te staan aan een onbekende. Na een intensief voortraject staan inmiddels alle lichten op groen. Op 18 januari 2017 vindt de operatie plaats. Als dat geen Pluim verdient...


Pluim voor Vrijwilligers SOEB

Vrijwilligers SOEB zetten zich in voor armen in Roemenië

SOEB biedt hulp aan inwoners van Oost-Europese landen. Een belangrijk deel van hun werk richt zich op het dorp Osorhei in Roemenië.


Kamp Machinetechniek: service van buitencategorie

Kamp Machinetechniek: service van buitencategorie

Bart van den Bosch (Uitgeest), eigenaar van de gelijknamige meubelmakerij in Zaandam, meldt zich met een dikke Pluim voor Kamp Machinetechniek in Losser. Bart legt uit waarom.


6 Tips voor de WKR

Kansen en bedreigingen Werkkostenregeling (WKR) plus zes tips

Bijna twee jaar na de invoering van de Werkkostenregeling (WKR) worstelen nog veel bedrijven met deze regelgeving. Hoe houd je je personeel optimaal gemotiveerd en voorkom je naheffing van de fiscus. Lees de 6 tips.


John en Angela zetten tuincentrum De Boet in het zonnetje

John en Angela zetten tuincentrum De Boet in het zonnetje

Complimenten uitdelen (én ontvangen) blijkt zo makkelijk nog niet. Gelukkig hebben John en Angela Holtslag uit Den Helder geen aansporing nodig om een compliment uit te delen!  


Resto VanHarte: Pluim voor onmisbare inbreng vrijwilligers

Resto VanHarte: Pluim voor onmisbare inbreng vrijwilligers

De Pluim die Resto VanHarte uitdeelt, is bedoeld voor álle (ruim 3.000) vrijwilligers die de mooie missie van Resto VanHarte mogelijk maken.  


Otolift Trapliften schenkt traplift aan zieke Bente

Otolift Trapliften schenkt traplift aan zieke Bente

Pauline Kubin uit Heerhugowaard seint ons in dat ze Otolift Trapliften in Bergambacht een Pluim wil geven. Ze licht graag toe waarom in de rubriek 'Zeg het met een Pluim'.  


Pluim voor Monika van E&A uitzendbureau

Pluim van E&A uitzendbureau voor bikkel Monika

Het échte kapitaal van bedrijven zit in de medewerkers. Bij E&A uitzendbureau begrijpen ze dat heel goed. De Pluim die E&A-medewerkster Monika Lobos krijgt uitgereikt komt niet uit de lucht vallen.  


Pluim voor AH Kopermolen

Pluim voor AH Kopermolen Leiden

In de kern wil iedere klant zich gekoesterd voelen. Esther van der Vooren uit Leiden licht graag toe waarom Albert Heijn Kopermolen Leiden met een relatief klein gebaar in haar hart kroop. 


Pluim voor Blokker

Pluim voor Blokker

Lees hoe Martijn van Dijk uit Woerden een Pluim geeft aan Blokker, nadat hij voor zijn Douwe Egberts zegels toch nog een prachtige melkopschuimer ontvangt.


Pluim voor een warme vriendschap

Pluim voor een warme vriendschap

Deze keer in de rubriek 'Zeg het met een Pluim' een Pluim uit het boekje! Want hier wordt een mooi mens in het zonnetje gezet. Uit de serie: zó mooi kan vriendschap zijn!


Pluim voor ss Rotterdam

Pluim voor ss Rotterdam

Wendy van Herk (Gouda) is zó onder de indruk van de door ss Rotterdam geboden service dat ze daar graag een Pluim aan koppelt in de rubriek 'Zeg het met een Pluim'.


Pluim voor Specsavers

Specsavers steelt hart van Pim

Pim Moret (Rotterdam) popelt om Specsavers Rotterdam Keizerswaard in de rubriek 'Zeg het met een Pluim' een welverdiende Pluim te geven.


Pluim voor Oostendorp Tiel

Oostendorp Tiel toont zich tijdloos klantvriendelijk

Trudie Jansen-Daniels uit Tiel wil graag de plaatselijke winkel in huishoudelijke artikelen in het zonnetje zetten in de rubriek 'Zeg het met een Pluim'.


Pluim voor AFS Motorparts

AFS Motorparts Purmerend: service om van te watertanden

In de rubriek 'Zeg het met een Pluim' wil Oscar van Heertum uit Schijndel AFS Motorparts in Purmerend graag belonen met een Pluim vanwege puike service.


Motivatietips voor de zomer

Tips: zo motiveer je je medewerkers deze zomer

Het valt niet mee om je team hartje zomer gemotiveerd te houden. Hoe houd je je medewerkers productief en gemotiveerd op kantoor? Vijf handige tips.


Nieuwe rubriek: zeg het met een Pluim

Nieuwe rubriek: Zeg het met een Pluim!

Twee keer per maand verschijnt een case in de nieuwe rubriek 'Zeg het met een Pluim'. Wil jij iemand een schouderklopje geven? Vertel ons je case en maak kans op een Pluim t.w.v. €35.


5 tips voor het motiveren van medewerkers

5 tips voor het motiveren van medewerkers

Werknemers die zich gewaardeerd voelen op de werkvloer zijn een stuk gelukkiger met hun baan. Maar hoe motiveer je jouw collega’s en kun je op een goede manier laten blijken dat je hen waardeert? Hierbij 5 handige motivatietips!


Hoe geef ik mijn kerstgeschenk op een originele manier?

Hoe geef ik mijn kerstgeschenk op een originele manier?

Zoek jij ook elk jaar een unieke manier om je waardering te tonen met het kerstgeschenk? Wij helpen je een handje. Lees onze 5 tips.


Radio 538: Barry Paf geeft Pluimen weg

Radio 538: Barry Paf geeft Pluimen weg

Radio 538 DJ Barry Paf geeft aan twee kandidaten van Die Verrückte Halbe Stunde de Pluim weg. Zij zetten de Pluim direct in voor een uitdagende belevenis: wie wordt de winnaar op de kartbaan van De Uithof in Den Haag?


Win een Pluim met lege batterijen!

Pluimen winnen met je lege batterijen

We hebben ze allemaal in huis, meer dan je denkt. Lege batterijen! Kies niet voor de makkelijkste weg door ze in de vuilnisbak te gooien zodra ze leeg zijn. Maar lever ze in bij één van de duizenden inleverpunten. Misschien maak jij wel kans op een Rode Pluim ter waarde van € 25,-!


De leukste uitjes van 2015

Wij hebben de leukste uitjes van 2015 op een rij gezet!

Wat zijn de leukste attracties, pretparken of uitjes van dit moment? Om je wat extra inspiratie te geven, stelden we een Top 15 samen op basis van cijfers van Ticketcounter, leverancier in e-ticketoplossingen voor dagrecreatie. Bekijk snel de top 15!


Giel Beelen DJ Radio 3FM

Giel Beelen deelt Pluim uit op Radio 3FM

Wie verdient nou echt een Pluim? Dat is de vraag die Giel Beelen zijn luisteraars stelt in zijn ochtendshow op Radio 3FM. Live in het programma komen mensen aan het woord die iemand in hun omgeving graag in het zonnetje zetten.


“Nieuwe

Infographic: ken jij de gevolgen van de werkkostenregeling?

Bijna 60% van de Nederlandse werkgevers is niet goed op de hoogte van de werkkostenregeling (WKR). Hierdoor krijgen ze mogelijk te maken met forse eindheffingen. Dit blijkt uit recent onderzoek van WishWish. 


“Nieuwe

Kan ik het kerstpakket onbelast schenken aan mijn werknemers?

Met ingang van 1 januari 2015 is de nieuwe Werkkostenregeling voor ieder bedrijf van toepassing. Wat voor gevolgen heeft dat voor vergoedingen aan personeel? En: kan het kerstpakket onbelast worden gegeven?


“Nieuwe

Valentijnsdag 2015, leuk met de nieuwe Pluim!

We hebben een nieuwe verpakking aan ons assortiment toegevoegd waarmee je iemand een liefdevolle Pluim kunt geven. Verras je Valentijn met de ‘Speciaal voor jou’ Pluim. Nu tijdelijk met een leuke Digidoek-actie!


Pluim cadeaubon Kerst 2015

De Pluim: dé cadeaubon voor Kerst 2015

Hoe ga jij dit jaar je collega's belonen? Eén ding is zeker: een Pluim cadeaubon werkt twee kanten op. Als werkgever toon je je waardering en je collega heeft keuze uit honderden arrangementen. Uiteraard verpakt in een luxe cadeaubox.


Marieke Noordam

Top 5 extrinsieke motivatiepunten

Als loopbaancoach gaan voor mij binden en boeien op de werkvloer hand-in-hand met motivatie. In coachingsgesprekken stel ik vaak vragen als ‘waardoor word jij gemotiveerd?’ en ‘wanneer loop jij een stapje harder?’


Saskia Baardman

Hoe geef je een compliment dat raakt?

Iedereen heeft behoefte aan erkenning en waardering op het werk. Van 'gewone' medewerker tot topman. Maar een oprecht compliment geven is niet makkelijk. Hoe geef je een compliment dat iemand bereikt en raakt? Enkele tips en overdenkingen.