Anti-witwasrichtlijn geldt niet voor de Pluim

Anti-witwasrichtlijn geldt niet voor de Pluim

Content

Anti-witwasrichtlijn en de Pluim: hoe zit dat precies? We krijgen veel vragen of deze wet ook van toepassing is op de Pluim. Goed nieuws: nee! Deze wet geldt niet voor de Pluim. We leggen je uit waarom.

Anti-witwasrichtlijn geldt niet voor de Pluim

Publicatiedatum: 20 april 2023 (bijgewerkt)

Een paar jaar geleden werd de anti-witwasrichtlijn in de Nederlandse wet vastgelegd. Deze Europese richtlijn is bedoeld om het witwassen van elektronisch geld tegen te gaan. Wie vanaf nu een online cadeaubon wil inwisselen, kan hier maximaal 50 euro van gebruiken. Is het gekozen product duurder dan 50 euro, dan moet diegene zelf bijbetalen. Maar: deze wet geldt NIET voor de Pluim.

Wat zegt de anti-witwasrichtlijn?

Wet- en regelgeving zit ingewikkeld in elkaar en het jargon maakt het er niet makkelijker op. In Jip-en-Janneketaal betekent deze nieuwe wet: je mag met een cadeaukaart van partij A, niet meer dan 50 euro besteden op de website van partij B. De nieuwe regels zijn oorspronkelijk bedoeld om het gebruik van anonieme prepaid creditcards bij witwassen van geld tegen te gaan. De EU ziet cadeaubonnen ook als prepaid betaalkaarten. Er gelden dus dezelfde regels.

Een voorbeeld ter verduidelijking:
Stel, je hebt een kledingbon gekregen van 150 euro. Je kunt deze bon besteden bij verschillende websites, en je hebt een kledingwebsite gevonden die je aanspreekt. Je hebt een outfit gekozen die precies 150 euro kost. Met de komst van de vijfde anti-witwaswet, kun je maximaal 50 euro van jouw kledingbon per keer besteden. De overige 100 euro van jouw outfit moet je zelf bijbetalen. De rest van de kledingbon mag je uiteraard bij een volgende aankoop weer besteden, maar wederom met een maximum van 50 euro.

DUS: Cadeaus die je op meerdere plekken kunt verzilveren, vallen onder deze wetgeving. Er geldt dan een maximum van 50 euro per keer.

De anti-witwasrichtlijn geldt niet voor de Pluim

Maar waarom is deze nieuwe wet dan niet van toepassing op de Pluim? Omdat wij het net even wat anders doen dan de rest. Dat heeft niet alleen betrekking op de beleving van de Pluim, maar ook de manier waarop je hem kunt inwisselen. Bij Pluimen zijn we de uitgever van de Pluim, maar ook de ‘innemer’ van de code die hierop staat. Dat betekent dat de ontvanger van een Pluim deze niet rechtstreeks kan inleveren bij onze partners. Dit moet eerst ingewisseld worden op onze website. Je kunt een Pluim alleen verzilveren op www.pluimen.nl.

DUS: Je kunt de Pluim enkel verzilveren op pluimen.nl (één plek). En daarom valt de Pluim niet onder deze wetgeving.

Waardeer met vrije tijd

Content

Je kunt jouw medewerkers, vrienden of familie dus gewoon nog een Pluim geven, zonder vast te zitten aan een limiet. En dat komt goed uit, want zeker in deze tijden is het extra belangrijk om iemand te waarderen. Door alle hectiek van het dagelijks leven ‘moeten’ we zoveel. En zonder dat we het in de gaten hebben, lopen we daardoor onszelf voorbij. Door heel bewust een stapje terug te nemen ontstaat nieuwe energie. Door je vrije tijd goed te benutten dus! En dat is precies wat we met de Pluim willen bereiken: iedereen laten genieten van vrije tijd. Met meer dan 1500 vrijetijdsbestedingen is de Pluim gegarandeerd een regelrechte hit.
 
Pluim online bestellen  Pluim zakelijk bestellen

Benieuwd naar meer blogs? Bekijk ze hier.