Dag van de zorg

Dag van de Zorg cadeau

Dag van de Zorg

Op woensdag 12 mei 2021 is het de Dag van de Zorg, ook wel bekend als de Dag van de Verpleging. Een speciale dag, vernoemd naar verpleegster Florence Nightingale die haar leven wijdde om het lot van de armen, zieken en gewonden te verbeteren. Nightingale betekende veel voor de zorg; zo richtte ze onder andere de eerste verpleegstersschool op en schreef het eerste moderne verplegingshandboek. Daarom eren we op 12 mei, op haar verjaardag, alle mensen in de verpleging. Tegenwoordig is daar een grote groep bijgekomen, hoewel de meningen hierover verschillen, zetten we op deze dag alle zorgprofessionals in het zonnetje.

Dag van de Verpleging of Dag van de Zorg?

Sinds 1964 vieren we de Dag van de Verpleging. Oorspronkelijk bedoeld om de verpleging te eren voor hun harde werk. Door de jaren heen vond er een verschuiving plaats en werd er besloten om het ook de Dag van de Zorg te noemen. Inmiddels staat het bekend als een dag waarop we alle mensen binnen en buiten de beroepsgroep van verpleging, waarderen. De verpleging, maar ook schoonmaak, keukenpersoneel, welzijnmedewerkers, receptionisten en andere harde werkers in de zorg verdienen in onze ogen wel een blijk van waardering.

Waarom een Dag van de Zorg Cadeau?

Maar waarom vieren we dit eigenlijk? Horen die lange uren niet gewoon bij het takenpakket? En moeten deze mensen niet gewoon het werk doen waarvoor ze aangenomen zijn? Dat klopt, maar sta nu eens stil bij het idee waar we zónder hen zouden zijn. Daarnaast is het geen geheim dat de zorg in zwaar weer verkeert. Niet alleen in oorlog, maar ook tijdens ‘gewone’ werkdagen is een baan in de zorg enorm zwaar. Er staan duizenden vacatures open, maar er zijn geen mensen om ze te vullen. En dan breekt er ook nog eens een pandemie uit. Het merendeel van de mensen uit de zorg werkt vanuit hun hart. Ze draaien tijdens de coronacrisis driedubbele shifts draaien en zetten zich met man en macht in om zieken te verzorgen. Ze komen vervolgens afgepeigerd thuis, om zich de volgende dag (en soms in uitzichtloze situaties) opnieuw in te zetten. Dat verdient wel wat meer waardering!

Waardeer met een Pluim

Mensen in de zorg werken veel. Onregelmatig. En hard. Wat is er dan beter om hen te waarderen met een portie vrije tijd? Iedereen heeft immers vrije tijd, maar hoe mensen hiermee omgaan, verschilt per persoon. Daarom hebben wij er onze missie van gemaakt om iemand zo optimaal mogelijk te laten genieten van vrije tijd. Ons assortiment staat bomvol met producten of belevenissen die bijdragen aan een mooie besteding van deze welverdiende tijd. Een paar voorbeelden wat iemand met de Pluim kan doen:

 • Het huis gezellig maken
  Soms heb je geen zin om de deur uit te gaan en blijf je gewoon liever thuis. Van lekker aanrommelen tot de boel herinrichten: met de Pluim kan het. Ons assortiment is gevuld met de leukste woonaccessoires. Verschillende (design)lampen, gadgets, planten, foto’s, kunstwerken, geurkaarsen of vazen: wij hebben de producten voor een fijn en gezellig thuis.

 • Een weekendje weg 
  Van een hotelovernachting tot slapen bij de boer, in ons assortiment zitten de meest leuke adressen om er even tussenuit te knijpen. Voor diegene die een stedentrip wil maken bijvoorbeeld, of de levensgenieter die graag verblijft in een op-en-top luxe hotel. Met de Pluim is een weekendje weg zo geboekt.

 • Genieten van lekker eten en drinken
  Onze categorie eten en drinken barst bijna uit zijn voegen! Hier vindt de ontvanger alles wat met eten en drinken te maken heeft. Van uit eten bij gezellige restaurants tot kookboeken, pannen en ander kookgerei voor de thuiskok, hiermee weet de Bourgondiër wel raad. Eet- of drinksmakelijk!

 • Beleef een onvergetelijke dag
  We hebben een flink assortiment voor de mensen die graag iets ondernemen in hun vrije tijd. Denk aan leuke dagjes uit naar een dierentuin en pretpark of een avondje naar het theater of bioscoop. Maar ook een toegangskaartje voor een museum of een rondvaart door de havens van Rotterdam, behoren tot de mogelijkheden.

 • Ontspannen op de bank
  Ook voor de bankhanger of de boekenwurm is genoeg keus. Ons assortiment bestaat uit ongeveer honderd tijdschriften over de meest uiteenlopende onderwerpen. Leuk als los exemplaar of juist als abonnement. De rest hebben we aangevuld met een paar honderd boeken.

 • Ontspannen in een spa, salon of met eigen producten
  Voor menig mens misschien wel dé definitie van genieten in vrije tijd: naar de sauna. We hebben daarom het assortiment gevuld met een hoop wellnesscentra. Daarnaast kan je met de Pluim een behandeling boeken bij een (schoonheids)salon in de buurt. Wie liever zijn of haar eigen spa thuis creëert, kan kiezen voor overheerlijke producten van Rituals.

En nog veel meer...

Dat maakt de Pluim zo'n veelzijdig cadeau. 
 

 Bekijk het totale aanbod

De Pluim als cadeau

De Pluim heeft geen creditcardformaat, maar valt lekker op. Het is een gezellige A4-kaart met daarop een grote foto die je kunt aanpassen. Aan de binnenkant is ruimte voor een eigen tekst en logo. Wil je liever een totaal andere opmaak of een ander soort verpakking? Daar doen we niet moeilijk over. Bij grote oplages denken we graag met je mee voor een unieke verrassing voor de Dag van de Zorg.
 

Maatwerk aanvragen