Genieten van de natuur

Genieten van de natuur

Content

De paden op, de lanen in: de herfst staat weer voor de deur. De bladderen veranderen van kleur en een waterig zonnetje schijnt op je gezicht. Wat dacht je van een bezoekje aan een dierenpark of verblijf een nachtje midden in de natuur?

Genieten van de natuur

Bezoek een dierenpark

Dierenparken zijn een fantastische afspiegeling van de natuur. Je ziet niet alleen verschillende dieren, ook de mooiste botanische tuinen zijn hier een lust voor het oog. Wandel door de jungle, laat je betoveren door de zeedieren en ervaar de kracht van de natuur.

Bloemen & planten

Wist je dat bloemen en planten invloed hebben op je humeur en emoties? Ze zorgen voor positieve emoties, verhoogde gevoelens van algemeen welzijn en ze bevorderen sociaal contact tussen mensen. En niet onbelangrijk: ze vrolijken je huis enorm op!

Bekijk alle bloemen en planten

Onder de sterren

De grote beer, het steelpannetje en natuurlijk de poolster; kan jij de sterren herkennen? Slapen in een sterrenkubus is echt iets voor op je bucketlist. De voordelen van in de open lucht slapen, en toch droog (en mugvrij) binnen zijn. Win-win!

Overnachten in een sterrenkubus

Appel, druif of kers?

Wat is jouw favoriete fruit? Wat je voorkeur ook is, met de Boskoopsefruitbomen geniet je van vers fruit, zo uit eigen tuin. 
Pssttt: ben je een wijndrinker én fruitliefhebber? Kies dan voor de wijnfruitplantenmix. Hoe leuk is dat?!  Met deze mix krijg je een diverse oogst aan druiven. Lekker om te eten én perfect om een zelf een wijntje te brouwen.

Bekijk alle fruitbomen

Natuurboeken

De natuur is iets fascinerends. Wist je bijvoorbeeld dat een wilde eend zo’n 80 kilometer per uur kan vliegen? Of dat de oudste levende boomsoort ter wereld een ‘langlevende den’ is? Je leest het in de leukste natuurboeken.

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds beschermt de natuur wereldwijd. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven, en alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Laten we daarom ook goed voor haar zorgen. 

Doneer aan Wereld Natuur Fonds

Handige tuintools

Lekker aanklooien in de tuin of gewoon genieten van je buitenruimte? Dan is het wel zo fijn als alles op orde is. Met de juiste tuintools is elk klusje zo geklaard.

Wildplukken

Er zijn een heleboel planten die meer kunnen dan alleen mooi zijn. Tijdens de wildplukwandeling met Daphne STRUINT, kom je achter de leukste en meest interessante planten-weetjes. Welke wilde planten kan je wel of niet eten en wat zijn lekkere plantenrecepten? Kom erachter tijdens een Wildplukwandeling.

Wildplukwandeling omgeving Den Haag