Genieten van de natuur

Genieten van de natuur

Content

Het is niet zomaar een mythe, buiten zijn is echt goed voor je. Haal je neus op, ruik de frisse buitenlucht en laat de natuur haar werk doen. Door lekker buiten te zijn krijg je nieuwe energie. Waar wacht je nog op? Hup, trek je jas aan en ga eropuit!

Genieten van de natuur

Slapen in de natuur

Wil je optimaal van de natuur genieten? Ga op zoek naar een mooie plek waar je dichtbij de natuur kunt overnachten. Er zijn zoveel leuke plekken om uit te kiezen: op een boot, op de boerderij of aan het strand.

Natuurwandeling

Wat is leuker dan een natuurwandeling? Een interactieve natuurwandeling natuurlijk! Qula Nature Trails zijn mooie natuurwandelingen met leuke vragen op je telefoon, die betrekking hebben op het regenwoud of de Nederlandse natuur. Leuk om te doen én je steunt het goede doel Stichting Oasebos.

Interactieve natuurwandeling

Bezoek een dierenpark

Dierenparken zijn een fantastische afspiegeling van de natuur. Je ziet niet alleen verschillende dieren, ook de mooiste botanische tuinen zijn hier een lust voor het oog. Wandel door de jungle, laat je betoveren door de zeedieren en ervaar de kracht van de natuur.

Een verblijf bij KampinaStaete

Bij KampinaStaete slaap je onder de bomen en tussen de varens. Hier word je wakker van het gekwetter van de vogels of het geritsel van de eekhoorns. Terug naar de natuur maar wel comfortabel natuurlijk!
  
Beleven in natuurlijk Oisterwijk!

Natuurboeken

De natuur is iets fascinerends. Wist je bijvoorbeeld dat een wilde eend zo’n 80 kilometer per uur kan vliegen? Of dat de oudste levende boomsoort ter wereld een ‘langlevende den’ is? Je leest het in de leukste natuurboeken.

Wildplukken

Er zijn een heleboel planten die meer kunnen dan alleen mooi zijn. Tijdens de wildplukwandeling met Daphne STRUINT, kom je achter de leukste en meest interessante planten-weetjes. Welke wilde planten kan je wel of niet eten en wat zijn lekkere plantenrecepten? Kom erachter tijdens een Wildplukwandeling.
  
Wildplukwandeling omgeving Den Haag

Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds beschermt de natuur wereldwijd. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven, en alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Laten we daarom ook goed voor haar zorgen. 

Doneer aan Wereld Natuur Fonds

Groen in huis

Haal de natuur naar binnen. Wil je ook thuis genieten van de natuur? Verrijk je interieur met de leukste kamerplanten. Goed voor de luchtzuivering én goed voor je humeur.

Wandeltocht met ezel

Zo koppig als een ezel? Deze ezels niet! Zonder nukken brengt de ezel je naar de mooiste plekjes van de Achterhoek. Door bossen, over heuvels. Langs weiden en beekjes. En niet te vergeten naar een mooie picknickplek!
  
Op pad met een ezel