Duurzaamheid-8-organisatieprincipes

8 organisatieprincipes

Content

We pakken minder de auto, gebruiken verpakkingsmateriaal met een FSC-keurmerk en werken met ketenpartners met een milieucertificaat. Op die manier garanderen we dat jouw Pluim –  van aankoop tot aan de geleverde keuze – bijdraagt tot minder CO2-uitstoot. Dat geeft een goed gevoel wanneer je iemand waardeert met een Pluim! 

Duurzaamheid-8-organisatieprincipes

Onze 8 organisatieprincipes om bij te dragen aan een groener waarderingsklimaat

1. Kleiner kantoor

We werken zoveel mogelijk vanuit huis. We hebben gedag gezegd tegen ons oude, grote kantoor en een nieuwe ruimte gehuurd in Ridderkerk. We hebben hier geen vaste werkplekken meer, enkel nog flexplekken. Iedereen kan hier één keer per week gebruik van maken om samen te werken of te overleggen. Het kantoor is recent verbouwd en goed geïsoleerd. Hier gebruiken we energiebesparende maatregelen zoals automatische uitschakeling van de verlichting. Bovendien worden er binnenkort zonnepanelen op het dak gelegd om zelf stroom op te wekken. 

2. Minder reisbewegingen 

Doordat onze standplaats thuis is, zitten we minder in de auto en staan we ook minder in de file. Vergaderen doen we ook zoveel mogelijk digitaal. Dat is al gauw zo’n 80% reductie op CO2-uitstoot, dan wanneer we allemaal op kantoor werken. En daar waar we bedrijfswagens inzetten, kiezen we bewust voor hybride modellen. 

3. Gezondheid medewerkers 

Gezondheid is het meest belangrijke in het leven. Fysiek én mentaal. We ondersteunen daarom iedereen met een goede werkplek, zorgen voor voldoende pauzes en rustmomenten. Door minder te reizen en minder in file te staan, houden we meer vrije tijd over om te ontspannen.  

4. Digitale orderverwerking

We gebruiken pas papier wanneer we jouw Pluim drukken op de A4-formaat kaart. Alle processen die daarvoor nodig zijn, verlopen volledig digitaal. Er komt dus geen papiertje aan te pas. Kies je voor een Pluim per e-mail, dan zijn we nog beter bezig. Op het gebruik van de server na, is de Pluim per e-mail volledig CO2-neutraal. 

5. De Pluim als groen cadeau

We werken graag met partners die er hetzelfde over denken als wij. Daarom gaan we samenwerkingen aan met ketenpartners die CO2-neutraal ondernemen nastreven. De partner die onze Pluimen vervaardigt, is bijvoorbeeld ISO 140001 gecertificeerd. Daarnaast zijn onze de verpakkingen gemaakt van materiaal met het FSC-keurmerk. PostNL bezorgt de fysieke Pluimen, vaak al met elektrische busjes of de fiets. 

6. Duurzaam winkelen

Ons aanbod bevat uitgaven en producten van veel verschillende partners. Gelukkig zijn veel van hen ook steeds meer actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken ze steeds vaker producten van gerecyclede materialen of komt de productie tot stand met groene stroom. Tegelijkertijd bieden we veel keuze in de vorm van online tegoeden of digitale toegangskaarten. Deze worden vervolgens per e-mail naar de ontvanger gestuurd.

7. Bevorderen de Pluim digitaal cadeau geven

We streven ernaar om de beleving van ‘een fysiek cadeau geven’ volledig te transformeren naar een online concept. Het moet niet onpersoonlijk voelen om een Pluim via e-mail, WhatsApp of welke online manier dan ook, te geven. 

8. CO2-compensatie

Voor alle klanten die toch kiezen voor een fysiek cadeau, dragen we een deel van de opbrengst af aan groene initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan het planten van bomen of investeren in groene energie. Ook onze klanten geven we de keuze om een bijdrage te doen aan CO2-compensatie door optioneel een emissietoeslag te betalen.