Resto VanHarte: Pluim voor onmisbare inbreng vrijwilligers

In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim.

Bijzondere Pluim

Normaliter gaat de Pluim in deze rubriek naar één bedrijf dat - of persoon die - zich positief heeft onderscheiden. De Pluim die Resto VanHarte uitdeelt, is bedoeld voor álle (ruim 3.000) vrijwilligers die de mooie missie van Resto VanHarte mogelijk maken. Mooie missie: de sociale eenzaamheid bestrijden in combinatie met het versterken van buurtgevoel.

 

Onmisbaar

Jet Dijkshoorn, woordvoerster namens Resto VanHarte, licht toe: “Onze bijna 40 Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, rijk en arm én voor alle gezindten. De meeste Resto’s worden gerund door een klein team van professionals. Maar de kurk waarop onze Resto’s drijven, is toch echt de inzet van vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen waar ze goed in zijn. Voor de een is dat koken. Voor anderen fotograferen, het plaatsen van relevante berichten op social media of verzorgen van thema-avonden. Al deze vrijwilligers zijn onmisbaar om de doelstellingen van Resto VanHarte te kunnen realiseren. Vandaar deze Pluim!”

Mensen met elkaar verbinden

Hét recept voor een beter buurt is volgens Resto VanHarte: mensen met elkaar verbinden. Dat gebeurt door buurtbewoners in ‘buurtrestaurants’ (vaak scholen of buurthuizen met een professionele keuken) samen te laten koken en eten. Daartoe wordt een of twee avonden per week een gezond driegangendiner geserveerd. Aangestuurd door een professionele kok bereidt de keukenploeg het diner voor. Vrijwilligers doen boodschappen, bouwen een podium voor een uitgenodigde spreker en dekken de tafels. In deze informele setting kunnen de aangeschoven buurtbewoners elkaar laagdrempelig ontmoeten. Waardoor de leefbaarheid van de buurt wordt verbeterd.

Juryrapport

Zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers zouden veel (sport)verenigingen en goede doelen niet kunnen bestaan. Ook de zorgverlening zou ernstig verschralen zonder inbreng van ontelbare vrijwilligers. Terecht dus dat Resto VanHarte haar bevlogen vrijwilligers eert via deze Pluim!

Pluim €35

De door Pluimen beschikbaar gestelde Pluim (belevenis cadeau van € 35) gaat deze keer naar de vrijwilligers van Resto VanHarte.

Nomineer iemand voor de Pluim!

Wil je een gedreven vrijwilliger, uitblinkende collega of klantvriendelijk bedrijf in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje weg cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar campagne@pluimen.nl. Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Pluim direct bestellen

Kun je niet wachten om iemand een Pluim te overhandigen? Koop de Pluim nu online