Stichting Sheltersuit: kloppend hart voor daklozen

In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim. 

Nederland telt ruim 60.000 dak- en thuislozen

Nederland is een gastvrij land. De tweede helft van vorig jaar werden ruim 22.000 asielzoekers met een asielvergunning (vergunninghouders) aan een woning geholpen. Prima, want échte vluchtelingen moet je natuurlijk helpen. Of beter: óók helpen. Naar schattingen van het Leger des Heils telt ons geciviliseerde land ruim 60.000 dak- en thuislozen. Deze mensen leven op straat. En verdienen natuurlijk eveneens een dak boven het hoofd. Bij langdurige kou geldt de zogeheten winterregeling. Zie bijvoorbeeld de winterregeling in Rotterdam. En oh ja: af en toe wordt er soep verstrekt. En zijn er particuliere initiatieven om deze dak- en thuislozen van een winterjas te voorzien. Druppels op een gloeiende plaat.

 

Warmte in kille tijden

Ook Stichting Sheltersuit heeft zich het lot van daklozen aangetrokken. Speciaal voor daklozen werd een waterafstotende en winddichte jas ontworpen met aan de onderkant een rits waaraan een slaapzak geritst kan worden. Resultaat dan: een full body slaapzak. Dragers van een sheltersuit zijn beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Deze sheltersuits - gemaakt van tentdoeken en afgekeurde slaapzakken - worden gefabriceerd in een eenvoudig naaiatelier in Enschede. Inmiddels zijn er via Stichting Sheltersuit circa 25 vrijwilligers, daklozen, werklozen en (voornamelijk Syrische) vluchtelingen actief om de daklozen in ons land letterlijk en figuurlijk wat warmte te geven in kille tijden.

Stichting Sheltersuit beijvert zich om deze groep vrijwilligers een beter perspectief te geven op een betaalde baan. Belangrijk: om zo veel mogelijk daklozen warm te houden, heeft Stichting Sheltersuit chronisch behoefte aan vrijwilligers én donateurs.

Juryrapport

Schrijnend natuurlijk dat tienduizenden mensen in ons land geen dak boven het hoofd hebben. Hartverwarmend dat Stichting Sheltersuit zich het lot van dak- en thuislozen heeft aangetrokken. En via sheltersuits met een praktische noodoplossing is gekomen. Dikke Pluim voor dit prachtige initiatief van Stichting Sheltersuit.

Pluim €35

De door Pluimen beschikbaar gestelde Pluim (belevenis cadeau van € 35) gaat vanzelfsprekend naar Stichting Sheltersuit.

Nomineer iemand voor de Pluim!

Wil je een gedreven vrijwilliger of bevlogen buurtwerker in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar campagne@pluimen.nl. Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Pluim direct bestellen

Kun je niet wachten om iemand een Pluim te overhandigen? Koop de Pluim nu online