Strijdvaardige Nienke haalt geld op voor ME-onderzoek

In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim.

In deze editie licht Rieke* (44 jaar, Alkmaar) toe waarom haar negenjarige dochter Nienke een Pluim verdient. 

ME

Rieke is een van de circa 27.000 patiënten (de schattingen lopen uiteen) in ons land die kampen met de nare ziekte ME (voluit: Myalgische Encefalomyelitis). ME is een multisysteemziekte. Zelfs de kleinste lichamelijke inspanning wordt als uitputtend ervaren. In gewone mensentaal: Rieke’s ‘accu’ laadt maar voor hoogstens vijf procent op. Ze slijt haar dagen dan ook grotendeels in bed.

Geld voor onderzoek

Dat heeft natuurlijk mede gevolgen voor haar dochter Nienke. Anders dan veel andere moeders van haar leeftijdgenootjes staat Nienke’s moeder niet op haar te wachten op het schoolplein. Ook worden er geen gezellige uitstapjes gemaakt. Voor Nienke is dat geen reden om te kniezen. Ze beijvert zich om geld op te halen voor verder onderzoek naar ME. Zodat ME uiteindelijk de wereld uit geholpen kan worden.

 

KissMEgoodbye challenge

Rieke: “Nienke heeft in haar kerstvakantie vorig jaar € 103 opgehaald voor onderzoek naar ME. Na een door haar gegeven presentatie op school koos haar klas ME als goed doel. Hiermee werd bijna € 140 opgehaald. Nienke speelde met de gedachte om nagels te gaan lakken voor geld. Maar om de onovertroffen nagellakactie van Tijn (6) niet te doorkruisen, deed ze dat alleen bij ons in de buurt. Resultaat: € 103. Waarna ze een lippenstift kus actie bedacht. Haar idee is samen met een stel volwassenen uitgewerkt tot de kissMEgoodbye challenge waarin selfies kunnen worden opgestuurd met gestifte lippen. Gekoppeld aan een donatie. Inmiddels bracht deze challenge al bijna € 2.400 in het laatje. Maar het tellertje loopt nog. Dit geld is bestemd voor onderzoek naar ME. Meedoen kan nog steeds. Voor alle informatie: check de link kissMEgoodbye

Juryrapport

Ook Nienke bewijst dat strijdvaardigheid niet aan een minimumleeftijd gebonden is. Bovendien is ze een inspiratiebron voor andere kinderen om in actie te komen voor anderen in nood. Een Pluim om van te watertanden!

Pluim €35

De door Pluimen beschikbaar gestelde Pluim (belevenis cadeau van € 35) gaat deze keer naar Nienke.

Nomineer iemand voor de Pluim!

Wil je een collega, gedreven vrijwilliger of bevlogen buurtwerker in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar Pluimen, campagne@pluimen.nl. Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Pluim direct bestellen

Kun je niet wachten om iemand een Pluim te overhandigen? Koop de Pluim nu online

 

* Achternaam van Rieke is bekend bij de redactie.