Afscheidscadeau collega

Afscheidscadeau collega

afscheidscadeau collega

Zoek je een leuk afscheidscadeau voor je collega? Eens komt het moment dat een gewaardeerde collega het bedrijf gaat verlaten. Bijvoorbeeld voor een nieuwe baan, een reorganisatie of omdat iemand met pensioen gaat. Daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! Al is het maar iets kleins om iemand te bedanken voor de inzet van afgelopen tijd.

Wat de reden ook is, een leuk afscheidscadeau voor je collega mag natuurlijk niet ontbreken! Maar zeg nou eerlijk: een fles wijn in iemands handen drukken en veel succes voor de toekomst wensen, noemen wij niet echt bijzonder. Deze persoon heeft (waarschijnlijk) zijn of haar ziel en zaligheid in het bedrijf gestoken. Of in ieder geval: diegene heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor jouw organisatie. Dat verdient wel een beetje waardering.
 

Hét cadeau voor vrije tijd

En laat de Pluim nou garant staan voor een prachtig afscheidscadeau voor je collega. Na al die inspanning is het tijd voor een beetje ontspanning. Met andere woorden: tijd voor vrije tijd dus! Bij Pluimen weten we dat iedereen vrije tijd anders invult. De een kiest voor een ontspannende beautybehandeling, terwijl de ander zich liever in het zweet werkt met een fitnessapparaat. En dat vinden wij iets moois: je kan vrije tijd indelen zoals jij dat wilt.

Hoe goed ken je iemand?

Je kunt maanden met iemand werken, zonder diegene écht te kennen. Natuurlijk hoor je verhalen over het weekend, of wat er op tafel stond de avond ervoor. Maar weet je ook waar die collega nou echt ontspannen van wordt in zijn of haar vrije tijd? Dacht je een leuk weekendje weg te geven, heeft diegene hele erge heimwee. Ga je voor een middag koe knuffelen bij de boer, is hij of zij hartstikke allergisch. Een antislipcursus: geen rijbewijs. Een luchtballonvaart? Hoogtevrees. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zo zie je maar: het kiezen van een goed cadeau om iemand te laten ontspannen in vrije tijd, is dus toch wel een beetje lastig.

Maak je geen zorgen, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met de Pluim zit je in ieder geval altijd goed. Dit persoonlijke cadeau valt altijd in de smaak. Waarom? Omdat de ontvanger zelf kiest wat hij of zij wil hebben of doen. Het assortiment bestaat uit honderden uitjes, voorstellingen, concerten, producten, woonaccessoires, fotoherinneringen of behandelingen. Welk cadeau iemand ook zoekt, wij hebben het waarschijnlijk in ons vrijetijdsassortiment.

 

De Pluim als afscheidscadeau voor collega’s

De Pluim is niet zomaar een cadeaubon: het is een feestelijke A4-kaart met een hoop ruimte voor een persoonlijke boodschap. Bovendien kan je hem zelf personaliseren. Zo kun je eenvoudig een foto of afbeelding uploaden voor op de voorkant. Aan de binnenkant is ruimte voor een persoonlijke tekst van jullie als afdeling of bedrijf. En om het geheel af te maken: wanneer iemand online inlogt, verschijnt een persoonlijke pagina met jullie tekst en foto.

 

Wat kan jouw collega met de Pluim doen of kiezen?

Afscheid stagiaire

In een korte tijd heb je intensief samengewerkt met een stagiaire. Misschien moest je diegene veel begeleiden, of ging het zo goed dat hij of zij op eigen houtje werkte. Hoe dan ook: het is wel zo netjes om bij het afscheid van een stagiaire een bedankje te geven. Zoek een leuke foto van zijn of haar tijd bij jullie bedrijf en laat die op de kaart drukken. Zo creëer je een persoonlijk afscheidscadeau voor jullie stagiaire

Afscheid collega pensioen

Je collega gaat met pensioen! Na jarenlang te hebben gezwoegd voor het bedrijf, is het tijd voor wat ontspanning. Want wat moet diegene nou doen met al die extra vrije tijd? Ineens hoeft hij of zij niet meer stipt om half negen op kantoor te zijn, maar draait diegene zich nog even lekker om. Laat hem of haar daarom extra genieten van die welverdiende vrije tijd...met een Pluim! Geef die bijna-gepensioneerde collega de keuze uit het assortiment met duizenden cadeaus.

Groot of klein afscheidscadeau collega

je het afscheid groots aanpakken of is het spaarpotje voor deze ‘feestjes’ toch wat minder dan gehoopt? Welk budget je ook hebt: met de Pluim kan je altijd iemand verrassen. Je hebt al een Pluim vanaf € 5,- waarmee iemand bijvoorbeeld een leuk tijdschrift of fotoproducten kan bestellen. Zet diegene zich graag in voor een ander? Dan bieden we ook de mogelijkheid om het geld te doneren aan een goed doel. Dat is pas een waardig afscheid!

Zo zorg je voor een feestelijk afscheid

Bij het afscheid van een collega moet je natuurlijk diegene helemaal in het zonnetje zetten. Tips nodig voor een onvergetelijk afscheidsfeest? We helpen je op weg om je collega of medewerker een waardig afscheid te geven. Oh...en een vette Pluim is natuurlijk altijd goed ;)
 

  • Tip 1 - Maak een persoonlijke afscheidsspeech

Verzamel samen met het bedrijf of de afdeling leuke weetjes en feitjes over deze collega. Gebeurtenissen op kantoor of mooie momenten die je samen beleefd hebt, doen het altijd goed. Deel grappige anekdotes of bijzondere situaties, dit is de beste basis voor een persoonlijke speech.

  • Tip 2 - Vereeuwig je collega's met een “Wall of Fame”

Maak een wall of fame van alle oud-collega’s en stagiaires. Hang bijvoorbeeld verschillende lijstjes met herinneringen op of gebruik een gezellige waslijn die je door het kantoor spant. Dat is sowieso een bijzondere blijk van waardering en ook nog eens erg leuk als herinnering voor de achterblijvers.

  • Tip 3 - Fotocollage als origineel afscheidscadeau collega

Niemand zegt nee tegen een extraatje. Denk bijvoorbeeld aan een fotocollage. Gebruik een (gratis) fotobewerkingsprogramma en voeg de leukste momenten samen tot een geheel. Druk deze af stop het in een mooie lijst. Een leuke herinnering!