Complimentendag cadeau

Nationale complimentendag 2023

Content

Op een leuke en originele manier een compliment geven?
Met de Pluim toon je je waardering door ontspanning na inspanning te geven!

Complimentendag cadeau

Jij laat andere mensen voelen dat ze van betekenis zijn. En dat siert je als mens! Tjsa, hoe kan het ook anders: een pagina over Nationale Complimentendag begint natuurlijk met een compliment. Een compliment aan jou.

Waardering krijgen voor wie we zijn en wat we doen, is waar we als mens het meest naar verlangen. Gebrek aan waardering is zelfs de belangrijkste reden waarom werknemers ontslag nemen en vriendschappen of relaties eindigen. Toch is het geven van een compliment nog niet echt ingebakken in de Nederlandse cultuur. Gelukkig nemen we op 1 maart 2023 tijdens Nationale Complimentendag bewust een moment voor een compliment. Een dag waarop we vanuit ons hart een oprechte pluim geven, met de Pluim natuurlijk! Dit zijn onze beste tips en ideeën waarmee jij op Complimentendag iemand in het zonnetje zet.

        

Pluim bestellen   Contact

Een oprechte Pluim op Nationale Complimentendag

Een compliment is niet te koop, maar een compliment verpakken in een cadeau is super krachtig. Wij helpen je graag om jouw compliment nog mooier over te dragen. Met de Pluim natuurlijk: de meest persoonlijke en oprechte cadeaukaart van Nederland (een complimentje aan onszelf). Met een Pluim kan de ontvanger z’n eigen cadeau kiezen. Zo weet je zeker dat het cadeau helemaal is afgestemd op zijn of haar persoonlijke interesses en passies. Laat je inspireren.

En nog veel meer...

Dat maakt de Pluim zo'n veelzijdig leuk cadeau. 
 

Bekijk het totale aanbod

Hoe geef je een goed compliment?

Een goed compliment mompel je niet even vlug tussen neus en lippen door. Dat laat nou niet echt een denderende indruk achter. Wil je iemand een goed gevoel geven? Maak het compliment persoonlijk. Geef of zeg iets wat te maken heeft met hoe de ander is, wat kenmerkend voor hem of haar is of wat hij goed kan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat werknemers liever een compliment ontvangen dan een bonus in geld. Het verhoogt onze productiviteit en algemeen geluksgevoel. Verpak je cadeau in een compliment en de dag kan niet meer stuk.

De Pluim is een gezellige A4-kaart met daarop een grote foto die je kunt aanpassen. Aan de binnenkant is ruimte voor de persoonlijke boodschap waarmee je woorden geeft aan jouw compliment. Tip: geef de Pluim met een extra attentie, zoals een fles Celebrations, cava, champagne of bier. Dan geef je een heel compleet en uniek cadeau. Wil je liever een totaal andere opmaak, een ander soort verpakking of eigen extraatje? Informeer naar de mogelijkheden.

Geef de Pluim op jouw manier

Eigenlijk verdient iedere dag een moment voor een compliment. Maar op 1 maart 2022 kun je jouw compliment extra kracht geven met een Pluim op Nationale Complimentendag.

Met een Pluim geef je altijd een gepersonaliseerd cadeau. Dat kan met een fysiek cadeau in de vorm van een opvallende A4 wenskaart, of - ideaal als lastminute cadeau - een Pluim per e-mail. De Pluim per e-mail is het digitale broertje van de fysieke A4 Pluim. Alleen is deze net iets sneller; dus handig als je hem meteen nodig hebt. 

De Pluim liever in een uniek jasje? Geef ‘m dan volledig in jouw huisstijl. Laat onze collega's meedenken over een maatwerk Pluim. Bepaal zelf de cadeauwaarde van €5 tot €1000 per Pluim.

Waarom zijn complimenten zo belangrijk?

Met een compliment worden we erkend voor wie we zijn en wat we doen. Dit activeert een bepaald gebied in de hersenen, waardoor het gelukstofje dopamine vrijkomt. Hierdoor voelen we ons gelijk een stukje beter. Een simpel zinnetje zoals: “Wat zit je haar mooi” of “Dat heb je goed gedaan!” verandert een slechte dag in een goede dag. Het verhoogt ons gevoel van eigenwaarde, vertrouwen en vreugde. Mocht je denken: dit geldt natuurlijk alleen voor onzekere mensen. Dan kan je er niet meer naast zitten, want de behoefte aan waardering ligt in onze natuur.

Benoem ook de reden waarom je een Pluim uitdeelt. Heeft iemand hard gewerkt aan een lastig project? Benoem als werkgever waarom je dit zo waardeert. Heeft iemand jou gesteund in een moeilijke tijd? Benoem wat dit voor jou heeft betekend. Oprechtheid en persoonlijke aandacht zijn de belangrijkste ingrediënten van een goed compliment. En, toeval bestaat niet, ook van de Pluim.

Compliment aan jou

Top dat jij voor Nationale Complimentendag zoekt naar een persoonlijk en oprecht cadeau. Met een Pluim komt dat helemaal goed.